Werkwijze

Werkwijze

Het eerste gesprek is gratis en een soort 'intake' waarbij we de vraag en thema's bepalen. We werken vervolgens op basis die uitgangspunten, als een soort 'contract'. Jij bepaalt waar het over gaat en hoe vaak we afspreken. Overigens is het niet nodig dat je precies weet wat je wilt uitzoeken. Daar komen we vanzelf op tijdens de eerste sessie(s). 

Een belangrijk startpunt voor elke coachingstraject is vertrouwen en veiligheid. Mijn vragen zijn erop gericht om een beeld te krijgen van jouw realiteit, zodat ik je echt begrijp. 


Als dat beeld er is en je herkent mijn weergave ervan, dan kunnen we verder kijken naar belemmerende aannames, opties en mogelijkheden. Soms daag ik een coachee dan wat meer uit, om te zien of we 'outside the box' kunnen komen. In andere gevallen ben ik meer een klankbord en steun ik je om het vertrouwen in je creatieve denkproces te versterken, of om je te helpen om meer contact te maken met wat je voelt en wilt. 


Een laatste fase is het in de praktijk brengen van je nieuwe inzichten, in je dagelijks leven en daar gezamenlijk op te reflecteren.


Ik ben opgeleid als LVSC erkend Post-HBO geregistreerd coach met een NOBCO Europees EMCC EQA practitioner diploma. Ik acht mij gebonden aan de internationale ethische code voor coaches van de NOBCO. In deze gedragscode is onder meer vastgelegd dat

  • gesprekken en informatie van de coachee vertrouwelijk zijn
  • de coachee het recht heeft om op elk moment het contract te beëindigen, met inachtneming van gemaakte afspraken.
Klik voor een vrijblijvend gesprek

Wat heb je eraan?

Mijn coaching is resultaatgericht. Dat wil zeggen dat we vooraf samen doelen stellen en dat deze worden geëvalueerd.

Na een coachingstraject bij mij heb je tools om

a)       Te ervaren waar je grenzen liggen en deze te bewaken

b)      Je emoties als signaal en hulpbron te gebruiken

c)       Op constructieve wijze je emoties en behoeften te uiten.

 

Dit helpt je om

d)      Meer intimiteit te ervaren in je relaties, meer diepgang te voelen

e)      Liefdevoller met anderen om te kunnen gaan, anderen beter te kunnen zien

f)        Als persoon te groeien en meer in balans te komen

g)       Meer richting, zin en betekenis te ervaren in je leven

Vragen en thema's

Soms voelt je leven alsof je op een kruispunt bent beland: ga ik zo verder in dit spoor? Een vraag waar veel mensen mee worstelen is hoe ze hun emoties kunnen uiten en toch in verbinding kunnen blijven met hun dierbaren. Of hoe kun je je behoefte aan autonomie en vrijheid in balans brengen met je behoefte aan verbinding en veiligheid? 

Of je hebt het gevoel dat je veel voor anderen gezorgd heb, maar kom je zelf niet te kort? Of ben je dan egoïstisch? (Levens)vragen presenteren zich zo vaak in de vorm van dilemma's. 

Veel van dergelijke vraagstukken hangen samen met communicatie over emoties en behoeften. Dat is voor iedereen misschien wel het moeilijkste wat er is, want het voelt kwetsbaar, maar ook met de grootste beloning als het (beter) lukt!

Mijn begeleiding is erop gericht om je te laten ervaren hoe je jezelf beter leert kennen. Soms is het nodig om je beter bewust te worden van je grenzen. Of om op een liefdevolle, constructieve manier voor jezelf op te komen: de stoute schoenen aantrekken en de kracht van kwetsbaar confronteren te ervaren!

collage

Diploma NOBCO coach practitioner

Tarief

Het tarief per sessie bedraagt € 75 incl. BTW. Een sessie duurt een uur. De eerste sessie is gratis.

Vrijblijvend een afspraak? Klik hier!
×

Klik hieronder op 'Egbert Oldenboom'

× Stuur nu een appje!