Over

Missie en visie

DSC_1599


Wie ben ik? Wat wil ik met mijn leven? Hoe geef ik er meer richting aan en ervaar ik meer zingeving? Voor mij als coach en als mens zijn dit soort levensvragen de vragen waar het om draait. 

Levensvragen zijn vaak relatievragen. Want anderen zijn de spiegel waarin we onszelf leren zien. 

Veel mensen zijn bang voor confrontaties en conflicten. Maar conflicten kunnen ook een bron van inzicht, groei en ontwikkeling zijn. Als je een conflict hebt dan is de uiteindelijke vraag: wat zegt dit conflict over jou? En wat zegt het over de ander? Ik noem het de ‘million-dollar question’: wat is van jou en wat is van mij. Durf je die vraag te stellen, dan begint op dat moment de reflectie (en stopt de projectie). Je leert jezelf kennen door anderen, juist bij (liefdevolle) confrontaties. 

Een liefdevolle confrontatie voelt meestal onwennig, kwetsbaar en eng. Je moet het leren door het te onderzoeken. In je stoute schoenen stappen betekent dat je dat onderzoek durft aan te gaan. 

De weg naar intimiteit voert van projectie via reflectie naar connectie. Je leert jezelf, je innerlijke balans, kennen in de interactie met anderen. Denk aan je levenspartner, je vrienden, collega’s, buren enzovoorts. 

Je zou kunnen zeggen dat je met al die mensen aan het dansen bent, of je het wilt of niet. Ook met die irritante collega en zelfs nog met die ex. 

Veel van je levensgeluk hangt af van de kwaliteit van het dansen. Een prettige dans begint vanuit een innerlijke balans. Het vinden van je eigen balans is iets wat je kunt oefenen, als je daar verantwoordelijkheid voor wilt nemen. Een belangrijke stap is het omgaan met je emoties. 

Je bent niet verantwoordelijk voor de balans van de ander, maar je kunt wel werken aan de kwaliteit van de dans, door meer zelfkennis. Naarmate je dat meer beheerst, dans je beter de dans van verbinding: vanuit innerlijke balans gezamenlijk in dialoog op het ritme van het leven .

Coaching is een manier om mijn streven naar waarachtigheid en bewustwording, vrijheid en verbinding in de praktijk te brengen. Het streven naar een waarachtig leven betekent voor mij dat je leven vormgeeft en je keuzes verantwoordt vanuit je waarden en kwaliteiten. Dat bereik je met reflectie en zelfkennis, waarbij je je emoties en gevoelens als gids en wegwijzers gebruikt.

Mijn missie is anderen en mezelf te stimuleren om persoonlijke kwaliteiten te ontdekken en te uiten. Oog hebben voor en het benoemen van elkaars kwaliteiten is wat mij betreft een vorm van liefde en bewustwording.

Ik richt mij daarom op het coachen van mensen met relatievraagstukken, met name op het gebied van grenzen, confrontaties en intimiteit. Mijn begeleiding is er onder andere op gericht om je te laten ervaren hoe je op een liefdevolle, constructieve manier confrontaties aan kunt gaan. De stoute schoenen aantrekken en de kracht van kwetsbaar confronteren te ervaren! 

Over mij

portret2020


Ik ben nieuwsgierig naar de echte vragen waarmee wij allen worstelen in het leven en heb altijd een fascinatie gehad voor kennis, wijsheid en inzichten. 

Ik ben op 1 april 1963 geboren in Soest. Ik ben getrouwd, heb geen kinderen en woon in Epse (Gelderland). Na mijn universitaire studie economie heb ik eerst bij onderzoeksinstellingen gewerkt en vervolgens ben ik in 1997 voor mezelf begonnen.


Hoewel ik nooit spijt heb gehad van mijn keuze voor een economiestudie, heb ik me altijd ook geïnteresseerd voor persoonlijke vraagstukken. Waarom maken mensen keuzes die ik niet begrijp? Hoe ontstaan conflicten? Wat is vriendschap? Wat zegt een conflict over mij en wat zegt het over de ander? Hoe werken de vraagstukken van mijn ouders door bij mijzelf?

Ik merkte in mijn werk dat ik door deze belangstelling en het inzicht dat ik stukje bij beetje vergaarde, in staat was om anderen steeds beter te zien. 


Het effect was dat ik in staat bleek te zijn om

(disfunctionele) groepen/teams (weer) op het spoor te brengen.


Sinds 2013 heb ik zo’n 50 blogs geschreven over

zingeving en bewustwording. Eén ervan, 'van egocentrisch naar egoïstisch' heeft inmiddels meer dan 30.000 hits en wordt maandelijks nog zo'n 200x gelezen.

Als coach

Een coach is zijn eigen instrument én product. Ik ben:
  • Vrolijk, waarachtig en benoemend, niet verbloemend.·
  • Gefocust op ‘de kracht van confrontatie’: leren voor jezelf op te komen en tegelijkertijd in verbinding te blijven met dierbaren
  • Eigen-wijs met humor, verstand en liefde en veel ervaring met liefdevolle confrontaties en stoute schoenen.
  • Gefundeerd: op basis van beproefde methodes als Stermodel, Geweldloze communicatie en Emotionally Focused Therapy

  • In beweging: naast praten, wandelen (wandelschoenen) of dansen (tangoschoenen) op een prachtige locatie in de uiterwaarden van de IJssel.
Contact
×

Klik hieronder op 'Egbert Oldenboom'

× Stuur nu een appje!